Karppaamalla laihaksi?

Tiesitkö että vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa hiilihydraattien nauttimista vähennetään todella rankalla tavalla; tärkkelyksen ja sokerin nauttimista koitetaan välttää erityisesti jättämällä ne elintarvikkeet pois, joissa on huono vitamiini- ja kivennäisainepitoisuus.

Sokerin, pastan, valkoisen leivän ja riisin, perunavalmisteiden joissa on suuri rasvapitoisuus, leivonnaisten ja makeisten käyttäminen on karppaamisessa hyvin vähäistä. Hiilihydraatit yritetään korvata nauttimalla paljon proteiinia ja rasvaa sisältäviä ruokaa.
Karppaaminen on suosittua siksi, että painon väheneminen on todella tehokasta. Laihduttaminen tuntuu helpolta ja on ehkä nopeampaa kuin muilla keinoilla. Kun karppaat, et välttämättä tunne nälkää ja tunnet itsesi kylläiseksi useammin kuin syömällä nopeasti hajoavia hiilihydraatteja.

Kun karppaa on todella tärkeätä nauttia riittävästi kuituja. Terveydentila voi huonontua jos riittävästä kuidun saannista ei pidetä huolta.

Kuitua saa runsaasti täysjyväviljatuotteista, erilaisista kasviksista, terveellisistä marjoista ja makoisista hedelmistä. Hyviä kuidun lähteitä edellämainittujen lisäksi ovat mm. leseet, auringonkukan ja pellavansiemenet, pavut, maapähkinät ja avokado.

Kaikista rankimmissa karppaus-dieeteissä täysjyväviljatuotteiden käyttöä voidaan rajoittaa vielä aivan minimiin.

Rasvan laatua pitää myös tarkkailla.

Rasvakaan ei saa olla mitä rasvaa tahansa, kovan eläinrasvan osuus voi liian helposti tulla liian isoksi. Rasvan tulisikin olla pääasiassa kasviöljyä, margariineja ja -levitteitä, ja nimenomaan niitä pehmeitä sekä kalasta saatua.

Normaalisti hiilihydraatteja on kehossamme n. 300 grammaa ja jokaikinen hiilihydraatti gramma sitoo itseensä merkittävän määrän nestettä. Ja nestehän turvottaa. Ei siis ihme että karppaaminen on suosittua ja täysin luonnollinen tapa laihduttaa ja se sopii useille myös elämäntavaksi varsin mainiosti.

Karppaus on tällä hetkellä niin suosittua että kauppojen hyllyille jäävät leivät ja leivonnaiset ikääntymään kun taas esimerkiksi voi tuntuu olevan aina loppu ja sille varatut hyllyt aina tyhjinä.